Het Centrum voor Houding en Beweging (CHB) is een begrip in Lelystad. Simon Thijs is al meer dan 25 jaar actief in zijn praktijk aan de Poolzeestraat 5 en heeft nu ook een praktijk geopend aan de Muntstraat 6 in de oude VOC stad Hoorn, waar hij nu ook woont.

Het CHB heeft als specialiteit Podoposturale- en littekentherapie. Simon Thijs studeerde af op de discipline Podo Orthesiologie / Podoposturale therapie in 1989. Daarnaast volgde hij de academie voor acupunctuur waar hij in aanraking kwam met het behandelen van littekens en bezocht hij de opleiding voor Manuele therapie Marsman. Vooral de laatstgenoemde opleiding gaf Simon de inzichten die hij, maar ook een aantal van zijn collegae, gebruiken voor een optimale houdingscorrigerende therapie.

Vanuit liefde en passie voor het vak, gesteund door de zeer goede resultaten bij het behandelen van zijn patiënten, begon Simon in 2016 zijn opleidingsinstituut in Velsen-Zuid waar hij nu zijn kennis over het behandelen van houding on balans overdraagt aan zijn collega’s. Verder doet hij wetenschappelijk onderzoek naar de relatie littekens en houding on balans. Hij werkt hierbij samen met wetenschappelijke instituten.

 

 

simon thijs CHB Nederland